• BIST 9207.96
  • Altın 2940.718
  • Dolar 34.4659
  • Euro 36.3751
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Aç Karnına Yapmamanız Gereken 9 Şey

Aç Karnına Yapmamanız Gereken 9 Şey
Gereken 9 Şey

Problemleri çözmek. Aç olduğunuzda konsantre olma ve dikkat etme beceriniz daha yüksek hale gelir. Araştırmacılara göre, Karnımızı doyurmak için bütün çabamızı odaklanmaya harcamak zorunda kalmak, bize ilk atalarımızın mirasıdır. Açlık hormonu ghrelin, beyin aktivitesini uyaran çeşitli görevleri yerine getirmeye de yardımcı olur. Araştırmalar, açlığın insanlara daha dürtüsel kararlar vermesine rağmen daha başarılı olduğunu gösteriyor . Elbette, finans, ilişkiler veya sağlık konularında tehlikeli olduğunda bu yöntemi kullanmamanız iyi olur.

9.Antienflamatuar İlaçlar As-p-i-rin, parasetamol ve diğer nonsteroid antienflamatuar (NSAID’ler) ilaçlar aç karnına alınamaz. Etkilerini azaltmakla kalmaz aynı zamanda ciddi sağlık sorunlarına (mide kanaması gibi) neden olur. Tavsiye: Süt NSAİİ’lerin olumsuz etkilerini düşürür. Eğer mevcut değilse, ilacı bol su ile içebilirsiniz. 8.Kahve Hatta kafeinsiz kahve bile içilmemelidir. Boş midede içilirse, mide ekşimesi ve diğer sindirim sistemi sorunlarına neden olabilecek asit üretimini uyarır . Kahve sonrasında birde kahvaltıyı atlamak , günün geri kalanında serotonin eksikliğine ve kasvetli bir havaya neden olabilir. Tavsiye: Sabahları ilk yaptığınız şey kahve içmekse ve bu alışkanlığından vazgeçemiyorsanız, süt veya krema ​​ile tüketin: sütün yağı kahvenin olumsuz etkilerini azaltacaktır. Dondurularak kurutulmuş doğal kahveyi tercih edin. 7.Alkol Tok olmadan, alkol emilim hızı 2 kat artar. Ayrıca, alkolün yan etkilerinin giderilmesi yavaşlar, bu da ağır bir kalıntı yaratır. Alkolün vücuda hızlı etkisi karaciğeriniz, kalbiniz ve böbrekleriniz için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Tavsiye: Aç karnına içecek içmek durumunda kalırsanız, soğumuş karbon dioksitsiz içecekleri tercih edin, çünkü bunlar daha yavaş emilirler. Daha iyisi, öncesinde en azından tereyağı içeren küçük sandviç yiyebilirsiniz. 6.Sakız Sakız çiğnerken üretilen sindirim asidi, boş bir midenin astarını yok eder; sakız ile aşırı duyarlılık gastrite neden olabilir.Ayrıca sakız çiğneyen kişilerin daha çok meyve ve sebzeler yerine önemsiz yemekleri (patates kızartması, şekerleme) tercih ettikleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır . Tavsiye: Doğal tatlandırıcılar (ksitol, sorbitol) içeren sakızlar şeker, siklamat veya aspartam olanlardan daha az zararlıdır. Tok bile olsanız sakızı 10 dakikadan fazla çiğnemeyin.

5.Uyumadan Önce Birşeyler Yemek Açlık ve düşük glikoz seviyeleri , uykuya dalmamızı ve derin uykuyu ve erken uyanmayı engeller . İlginçtir, uyku eksikliği açlık hormonlarının seviyesini arttırır . Akşam yemeğinden sonra ertesi gün daha fazla yememizin nedeni de budur. Tavsiye: Uykudan önce bile bile lades demekte kötü bir fikirdir. En iyi çözüm, süt ürünleridir çünkü magnezyum ve kalsiyum içerirler. Bu unsurlar size, sağlam bir uyku sağlayacaktır. 4.Yoğun Spor Boş bir karnında egzersiz yapmanın daha fazla kalori yaktığına dair bir görüş vardır. Aslında yağ kaybını etkilemez. Aslolan Kas kaybıdır. Vücut enerjiden yoksun olduğu için egzersiz yoğunluğu da azalır. Tavsiye: Yoğun eğitimin aerobik egzersize değiştirilmesi. Sindirim probleminiz varsa, herhangi bir egzersize başlamadan önce bir aperatif almanız daha iyi olur; çünkü fiziksel aktivite mide suyunun üretimini tetikler, bu da boş bir mide için zararlıdır. 3.Alışveriş Vegan, vejeteryan market alışverişi.. Hepimiz açlığın bizi gerçekten ihtiyaç duyduğumuzdan daha fazla yiyecek almasını sağladığını biliyoruz. İşte bu yüzden, boş bir karın bizi zarara sokup, alışveriş dükkanlarını daha kazançlı kılıyor. Öneri: Peşin yapılan bir alışveriş listesinin yanı sıra nakit ödeme de tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bir araştırma, kişilerin kredi kartı yerine nakit ile ödeme yaparken daha az harcama eğiliminde olduğunu göstermektedir. 2.Portakal Suyu İçmek Turunçgil meyvelerinde bulunan asit ve sert lifler , karnınızı tahriş eder, bu da mide rahatsızlığı olanlar için özellikle tehlikelidir.

Tavsiyeler: Taze sıkılmış portakal suyu, su ile 1: 1 oranında (hiperasitik olanlar için) veya 2: 1 oranında (diğerleri için) sulandırırsanız fayda sağlayacaktır. Bu arada, sebzelerin yanında boş midede yenilmemesi gereken diğer gıdalar da var. 1.Tartışmak Araştırmacılar , açlığın bizi daha çok sinirlendirdiğini kanıtlamıştır. Tartışma anında kendi kendimizi kontrol etmek enerji gerektirir. Haliyle kavga edildiğinde aç karnına sakinliğimizi korumak inanın çok zor olabiliyor. Tavsiye: Tartışmadan önce yemek yemenize zaman yoksa, sıcak bir şeyler için ve karşınızdakine de teklif edin. Bu sohbetinizi daha samimi yapacaktır.

Bu haber toplam 15841 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.