Bugünlerde hemen hemen her gün akıllı telefonlarınızı şarj etmeniz gerekiyor. Bir süre sonra şarj aletinizi işe ya da okula götürmek zorunda kalıyorsunuz. Götürmemeniz halinde telefonunuz kapalı olduğundan aileniz size ulaşamıyor ve endişelenmeye başlıyor. Az sonra vereceğimiz ipuçlarıyla telefonunuzun bataryasını daha uzun süre kullanabileceksiniz.
The Sun gazetesi akıllı telefonlarının şarj sorununa el atarak telefonunuzu şarj etmeden önce ve şarj ettikten sonra yapmanız gerekenleri anlattı. Yazının tamamını okuyarak akıllı telefonunuzun şarjının daha fazla gitmesini sağlayabilirsiniz.. 1- Ara sıra şarj edin. Çoğumuz telefonumuzun şarjı tamamen bitip telefon kapandıktan sonra telefonumuzu şarja takıyoruz. Ancak yapılan araştırmaya göre bu bataryanızı öldürüyor. Telefon bataryanızın sağlığı için şarjınız tamamen bitmeden önce ara sıra telefonunuzu şarja takmalısınız. Lityum bataryalar uzun süre şarj edildiklerinde hasar gördüklerinden telefonunuz şarj olduktan hemen sonra fişini çekin. 2- Telefonunuzu gece şarjda bırakmayın. Yatmadan hemen önce telefonunu şarjda bırakanlardan mısınız?
Ben de öyleydim. Birçok ev yangını gece şarjda bırakılan telefonlardan dolayı çıkıyor. Siz siz olun telefonunuzu gece şarjda bırakmayın. 3- Telefonunuzu %100 dolana kadar şarj etmeyin Yine yapılan birçok deneme ve araştırmaya göre telefonunuzu %100 şarj edince şarjınız daha az gidiyor. Evden çıkmadan önce telefonunuzu %40’a kadar şarj edin. Gittiğiniz yerde de %50 ile %75 arasına kadar şarj edin. Emin olun şarjınız daha fazla gidecek. 4- Telefon kılıfıyla şarj etmeyin Telefonlar ortalama sıcaklıktaki bir ortamda şarj edilmeli.
Telefon kılıfı ile telefonunuzu şarj ettiğinizde bataryanız ısınır ve bataryaya zarar verirsiniz. Bir diğer öneri de telefonunuz çok ısınmışsa hemen şarjdan çekip soğuduktan sonra tekrar takmanız yönünde..
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.